Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

23 September 2009

Kita Tukar Pelan B

Salam,

Raya kali ni ma dah tetapkan tema kami seluarga adalah kelabu hasap Evo okeh. Tup-tup baju kami sekeluarga tak sempat siap. Sigh. Di-pagi raya nan syahdu i dan adik beradik ter-paksa re-used baju-baju kami yang dah lama tapi macham baru, lalu sepakat lah tukar pelan B. Maka tema kami secara on the dot telah ditukar kepada peachy in the blues. Pepagi lagi adik i dah ter-nanges pilu sampai i ter-jaga dari tidor yang nyenyak (gud job) sebab dia dah beriya beli sampin baru tengkolok eh songkok baru siap aksesori bagai okeh sekali baju melayu dia pulak tak syiap daa. Tapi baju i tatap lagi baru ber-kilau beling-beling sebab nya i pakai baju ber-tunang dan nasib baik beliau pandai beli-kan satin jadi boleh pakai selalu walaupun dah tak ber-tunang (2 thumbs up darling).

adik i yang paling galak tunjuk peace itu lah yang mandi sunat air-mata pepagi raya
kirisi identiti di pagi raya (buat-buat pengsan kena tembak dush)
yang ni elok je lepas sessi cam-whoring, dia tukar balik pakai baju kelabu sebab baju dia sahaja yang sempat siap sebab tukang jahit dia lain. Okeh banyak sebab betol.

notakaki: tema i sendiri pulak adalah Rozita Che Wan. Apekah?

7 comments:

  1. salam aidilfitri, yna ni name ape sebenanye?

    ReplyDelete
  2. .sis!
    .tu kelabu ke?
    .mcm biru je
    .ke kite yg rabun? @.@

    ReplyDelete
  3. sama la nasib kita ynadona, family nad pn tukar jadi plan B gak. pttnya raya pertama pakai pink tp sebab baju adik2 3 orang x siap, maka xjadi pakai pink, tuka ijau. mlm raya tu jugak ummi & abah gi beli baju raya untuk adik2 yg xde baju ijau lagi..haha

    ReplyDelete
  4. yana: salam aidilfitri jugak yana.huhuhu.nama penuh kita e?noraslina..camtu la kot.huhuhu

    cik intan:secara teknikalnya memang itu wane kelabu.sekali dah masuk belog nampak blue-ish la pulop!

    nadxoxo:pelik gak asik dgr baju raye tak siap je manjang.apa persatuan tukang2 jahit mesia dah mogok ke ape nih?tsk!

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan

    kalau mcm ni baik aku belikan adik aku kain satin jer... pastu tak payah belikan dah... setiap tahun sentiasa baru

    hehe

    ReplyDelete
  6. kelabu? xdok rupa kelabu pun..

    ReplyDelete
  7. fatt: tsk mane de i cakap camtu.silap dgr nih.i cakapsetiap hari kena belisatin baru adalah kot.kekekeke

    b: tanya empunya badan yg pilih dan beli kain itu sendiri okeh.

    ReplyDelete