Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

05 November 2014

I is rindu belog!

Assalamualaikum.....

Lamaaaaaaaaa sangat kan tak berbelog. Dia ni memang. Kejap je rajin nye, sebab lagi banyak yang tak rajin. Kot? Tapi camne eh nak cakap. Aku takde lah bizi mane pun. Hari-hari duk rumah lebarkan vontot je. Bangun pagi buat brekpes pastu kemas dapur kemas rumah. Selang sehari dua basuh kain baju-jemur (itu pun kekakdang ES tolong jemur sebab dia tahu aku malas nak bersiap bertudung tukar baju semua keluar rumah jemur baju) Tengahari kadang-kadang masak tapi banyak tak masak sebab time ES kerja jauh, tak balik makan tengahari. So masak ape yang ada untuk tekak aku 3 beranak ni, simple je. Janji ada kuah dan sejenis lauk tak pedas untuk anak-anak. Lepas tu malam, anak-anak tido awal je. Tapi for sure leptop memang empunya badan yang kongker belah malam. Urusan kerja jawabnya. Aku yang jobless ni ter-paksa lah tunduk mengalah. Tayah verangan nak ber-belog bagai. Huwahuwahuwa!

Kesimpulannya, aku tak ber-belog sebab mood yang takde sebenarnya. Atau kekadang kontang idea tetiba. Pernah, time dalam bilik kecik, time tengah sapu pondesen kat muka, time tengah basuh pinggan mangkuk, time tu lah idea nak tulis ape kat belog datang ber-koyan koyan. Banyak sangat sampai siap boleh draf 2-3 entri time-time tu. Tapi sayang, semua draft tu aku save dalam memori kepala ni je. Ko ingat permanent ke? Harus lah tak noks. Lepas je tutup paip air sinki, terus draft tadi pun sama-sama lost sama macam air paip sinki tu stop. I is tensi yu!

Respek aku blogger yang kental buat entry. Lagi-lagi KakSu. Kalo KakSu lama sangat tak buat entry, aku plak meroyan sebab dah takde bahan bacaan yang menarik. Paling suke entry makan yang kaksu buat. Kaksu, kalo Yna ada power, Yna suruh Kaksu jadik host JJCM sampai bila-bila and ever sebab rating TV konpem mencanak naik sebab Kaksu punyer follower kan lagik ramai - kalah Mat Yo bola sepak tu kan, kan, kan Kaksu? Okey buat lagi next enri plish Kaksu..........!!!!

Eh Kaksu, sume entry blog Kaksu Yna bace even yang part by part (yang Kaksu suruh sedia baldi muntah tu semua Yna buat) tapi bila Kaksu buat entry cucuk-cucuk Shein tu Yna tak bace sebab Kaksu punyer ayat dah macham doktor-doktor dalam ER. Kenkadang terasa macham tengah bace pamplet dan flyers kat sepital pun adaa. Tau lah berkawan dengan Doktor je dia nih. Kan Doktor Suraya Sulatin? 




Dah nak masuk 5 bulan. Dah besar kan - mak nye. Huhu!

1 comment: