Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

07 October 2014

Takbir dan Taik Hidung.

Assallam....

Kali ni citer pasal ghayer will never end gamaknye aku nih. Tapi korang perasan tak yang tiap kali ghayer haji, lagi banyak kali dapat dengar takbir compared time ghayer puasa. Macham hari ni. Lepas je azan Zohor, terus dengar takbir dari masjid dekat rumah ma. So, selagi dengar takbir tu selagi tu jugak feel syahdu syahdan hamdan raye tu ada. Itu aku lah. Tapi rasanye bukan salah raye puasa tu kalo aku tak dengar takbir. Salahkan lagu ghayer yang berkumandang dan jugak juadah ghayer yang terhidang tu lah kot. Kan kan kan? 

Dari cerita ghayer terus lompat part taik hidung. Keji sket isu nye nih. Aira kan demam. Pastu selsema. Bila selsema, nampak lah macham ada kuping hingus yang kering kat tepi-tepi hidung dia yang tak sempat aku lap. Bukan tak sempat tapi dia tak bagi  lap. Memula selsema baik je dia. Setiap kali hacchoom, dia sua hidung bagi aku lap. Dah lama sikit, dah rasa macham tak selesa orang asyik-asyik lap kan. Bila kering, aku macham tak boleh tengok tau kuping tu. Nak tarik buang. Geram tengok. Kalo ES lagi dasat aku ghaser. Dulu Areil selalu sangat demam selsema. ES siap tunggu penuh taik hidung *eceli itu hingus kering yang budak tu tak reti nak hembus buang so lama-lama kering kan? Dah penuh dalam hidung budak tu, berebut plak beliau ngan aku pakat nak tarik buang. Areil dulu memula mengamuk marah sebab tak selesa orang sibuk korek-korek hidung dia last-last redha kan aje. Agak nye pikir, marah pun tak guna kalo dapat mak pak gian taik idung camnih. Miahahaha! Eh tu jelah nak cerita nye. Untunglah lah kalo terbaca entry ni masa tengah suap nasik tengahari. Kot-kot lah lagi berselera kan? Haha.

No comments:

Post a Comment