Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

22 July 2013

Jom Masak

Salam semua,

Sebenarnye tengah tunggu nak masak nih. Tapi sotong ngan ikan tengah berendam lagik. Kejap-kejap lagik okey lah tu kot lembut. Itu yang menyampah kalau simpan binatang-binatang kat freeze, dah jadik satu hal pulak nak kena tunggu mereka chill bagai.

Tapi nasib baik jugak aku ni bangsa yang tak suka bercinta kat dapur. Kalau bukak pose pukul 7.3o, aku suka start masak pukul 6, 6.30 camtu la kot. Kadang-kadang aku dah siang dan marinate siap-siap ikan ke, sayur semua, tinggal nanti nak masak je. So sedang elok lauk masak, tok bilal pun azan. Lauk pun panas-panas je sangats. Tapi depends jugak lah lauk apa yang aku nak masak. Mengkalau nak masak sup tulang, pukul 6.30 baru aku terhegeh-hegeh nak tenggek periuk rebus tulang, agak-agak pukul berapa lah daging tu nak empuk oi. Silap-silap aku yang kena hempuk dek laki. Dah la takde nye aku nak guna periuk tekanan tinggi ke rendah ke apa. Campak dalam periuk ala-ala vantage yang beli kat Rantau Panjang tu sudey.

Okey dahla merepek. Kuali dah memanggil. Nanti sambung lagik. Selamat berbuka semua. Bai.

No comments:

Post a Comment