Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

02 April 2013

8bulan 1minggu

Salam,

Harini dah 33w 4d. 
Maknanya dah lebih dua hari daripada waktu deliverkan Areil dulu. 
Thanks God. 
Even hati agak cuak, tapi bertabah jugaklah. 
Kalau dah ditakdirkan kali ni pun prem, mama redha kan aje. 
Janji sihat dan selamat kita anak beranak.
Amin...

Cuma sekarang ade simptom-simptom baru melanda.
Tak tahu la itu tanda nak dekat deliver ke ape.
Baby dah macham sangat ke bawah - yes doc sendirik pun cakap kepala baby dah ok duduknya, air ketuban ok+cukup, uri pun dah terletak elok kat atas *alhamdulillah.moga sampai ke saat melahirkan.
Tapi bila baby dah sangat ke bawah, memang payah nak bergerak. 
Sengkak. Nak jalan, nak tunduk, nak duduk apetah lagik.
Sampai tahap aku jalan kena pegang pewot takut pewot jatuh. *Imaginasi sangats kan?
Lepas tu jalan ala-ala mak pingu. 
Terkedek-kedek dan terkengkang semacham.
Comel tapi. Hahaha.
Dan semalam, pinggang belah kanan rasa tegang. 
Macham kena tarik-tarik. 
Lenguh sampai urat kaki pun terasa tegang.
Pun apekah?
Kadang-kadang rasa macham aku je yang terlebih alert.
Sikit je tapi dah nak panik.
Maklumlah,
Just tanak jadik macham kejadian lepas.
Banyak benda tak sempat.
Such as tak sempat masuk labour room sekali ngan papa.
Sedih tau....


Doakan aku dan baby selamat ye.




1 comment:

  1. insyaallah.. semuanya akan selamat... =) good luck

    ReplyDelete