Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

24 December 2011

Entry last 2011 kot.

Hujung-hujung tahun ni memang syok sangatlah kan kalo dapat spend masa bersama family. Kalau ade rezeki lebih, boleh jugak keluar jalan-jalan bercuti bawak anak-anak dan isteri. Pergi obersea ke eh?Macham aku, memang cuti kali ni terhad sangat. Time aku free dan available, asben sibuk dengan kerja, dengan cuaca nye, dan macham-macham hal lagi lah. Plan nak jenjalan ke Melaka pun terpaksa di postpone. Insyallah, bulan 3 tahun depan kalo keadaan mengizinkan, dapatlah aku jejak ke sane buat kali ke berapa ntah. Teringin nak jalan-jalan ngan family pulak kat sane. Paling penting, nanti bawak bb zafreil sekali. Konpem syok!

Minggu lepas, after dah tak tahu nak pergi mane, kitorang decide nak lepak kat Kuantan sajork menghabiskan baki-baki cuti aku. Dekat pun dekat. Tayah susah-susah nak pikir cuti panjang bagai. Dan sempat lah jugak mengempiskan poket laki bini. Wawawawa! Paling best bile part shopping barang-barang bb Zafreil! Memang syok sampaikan last-last bile balik, baru perasan barang si kecik tu pulak yang ter-lebih banyak daripada barang mama papa. Penuh boot kereta mama. Hahaha. Walaupun kali ni kitorang tak pergi jalan jauh-jauh, tak spent cuti banyak-banyak hari, tapi kualiti masa yang kitorang ade bersame yang paling penting. Love my family!


rasmi katil dulu!



redha  je mama parking dia kat mane-mane pun.


Btw bb Zafreil pun makin aktif meniarap. So bila 4mth ++ meniarap, then mama target 6 mth bb Zafreil start crawling, 8 mth start duduk, 10 mth start bangun berdiri dan bertatih then 12mth dah boleh jalan. Haha boleh tak mama target camtu? Tapi even nanti over target pun takpe sebenarnya, sbb stage of development babies ni tak same. Mama accept je mane-mane. Sooner, dah nak start bagi solid food untuk dia. And paling penting, insyallah nanti akan reward diri sendiri for 6 month fully breast feed bb Zafreil. So, tahniah untuk diri sendiri. Hehehe. 






Oh btw timbang bebbaru ni, bb Zafreil dah 7kg. Mak aiiiii! Patutlah kejung tangan mama dukung anak mama sekarang. Hahaha!

nota kaki: Selamat Tahun Baru 2012. Ade azam baru tak?

3 comments:

  1. Comelnyaaaaa anak akak. Kirim peluk cium sikit!

    ReplyDelete
  2. semangatnya zafreil!..commmmelll..

    ReplyDelete
  3. suwitttttttttnyer baby kak yna......geram3....huhuhuh ":)

    ReplyDelete